De lijst met vertrouwde programma's bewerken

De lijst met vertrouwde programma's is een lijst met programma's waarvan de bestands- en netwerkactiviteit (inclusief schadelijke activiteit) en de toegang tot het systeemregister niet worden gemonitord door Kaspersky Endpoint Security. Standaard scant Kaspersky Endpoint Security objecten die worden geopend, uitgevoerd of opgeslagen door processen van programma's en controleert het de activiteit van alle programma's en het netwerkverkeer dat deze genereren. Een programma dat toegevoegd is aan de lijst met vertrouwde programma's, wordt echter uitgesloten van scans door Kaspersky Endpoint Security.

Als u bijvoorbeeld vindt dat de objecten die door het standaard Microsoft Windows-programma Kladblok worden gebruikt niet moeten worden gescand omdat u dit programma vertrouwt, kunt u het Microsoft Windows-programma Kladblok toevoegen aan de lijst met vertrouwde programma's. Tijdens de scans worden de objecten overgeslagen die door dit programma worden gebruikt.

Bepaalde acties die door Kaspersky Endpoint Security als verdacht worden beschouwd zijn mogelijk veilig als ze deel uitmaken van de functionaliteit van sommige programma's. Voorbeeld: de onderschepping van tekst die met het toetsenbord wordt getypt, is een normaal proces van programma’s die de toetsenbordindeling automatisch wijzigen (zoals Punto Switcher). Om rekening te houden met de specifieke eigenschappen van zulke programma's en hun activiteit niet te monitoren, raden we aan dat u zulke programma's toevoegt aan de lijst met vertrouwde programma's.

Door het niet scannen van vertrouwde programma's worden conflicten met de compatibiliteit tussen Kaspersky Endpoint Security en andere programma’s vermeden (bijvoorbeeld het netwerkverkeer van een externe computer dat twee keer wordt gescand, één keer door Kaspersky Endpoint Security en één keer door een ander antivirusprogramma) en gaat de computer beter werken, hetgeen belangrijk is wanneer servertoepassingen worden gebruikt.

Tegelijkertijd worden het uitvoerbare bestand en het proces van het vertrouwde programma nog steeds gescand op virussen en andere malware. Een programma kan tijdens scans volledig worden genegeerd door Kaspersky Endpoint Security als u een scanuitzondering voor dat programma aanmaakt.

Een programma toevoegen aan de vertrouwde lijst in de Beheerconsole (MMC)

Een applicatie toevoegen aan de vertrouwde lijst in de webconsole en cloudconsole

Een programma vanuit de programma-interface toevoegen aan de vertrouwde lijst

Instellingen vertrouwde programma's

Parameter

Beschrijving

Scan geen bestanden geopend door de app

Alle bestanden die door het programma worden geopend, worden uitgesloten van scans door Kaspersky Endpoint Security. Als u bijvoorbeeld programma's gebruikt om een back-up van bestanden te maken, dan helpt deze functie het verbruik van bronnen door Kaspersky Endpoint Security te verminderen.

Bewaak de programma-activiteit niet

Kaspersky Endpoint Security controleert de bestands- en netwerkactiviteit van het programma in het besturingssysteem niet. De programma/activiteit wordt gecontroleerd door de volgende componenten: Gedragsdetectie, Exploit-preventie, Host Intrusion Prevention, Remediation Engine en Firewall.

Neem geen beperkingen van bovenliggend proces (programma) over

De beperkingen die voor het bovenliggende proces zijn geconfigureerd, worden door Kaspersky Endpoint Security niet toegepast op een onderliggend proces. Het bovenliggende proces wordt gestart door een toepassing waarvoor programmamachtigingen (Host Intrusion Prevention) en netwerkregels voor programma'’s (Firewall) zijn geconfigureerd.

Bewaak de onderliggende programma-activiteit niet

Kaspersky Endpoint Security bewaakt de bestands- of netwerkactiviteit van programma's die worden gestart door het programma niet.

Sta interactie met de programma-interface toe

Kaspersky Endpoint Security Self-Defense blokkeert alle pogingen om services van programma's te beheren vanaf een externe computer. Als het selectievakje is ingeschakeld, mag het programma voor externe toegang de instellingen van Kaspersky Endpoint Security beheren via de interface van Kaspersky Endpoint Security.

Blokkeer interactie met AMSI-bescherming niet

Kaspersky Endpoint Security controleert de verzoeken van het vertrouwde programma voor objecten die moeten worden gescand door de AMSI bescherming niet.

Scan geen netwerkverkeer

Netwerkverkeer dat wordt gestart door het programma, wordt uitgesloten van scans door Kaspersky Endpoint Security. U kunt alle verkeer of alleen versleuteld verkeer van scans uitsluiten. U kunt ook individuele IP-adressen en poortnummers uitsluiten van scans.

Opmerking

Indien nodig kunt u een korte opmerking plaatsen voor de vertrouwde toepassing. Opmerkingen helpen het zoeken en sorteren van vertrouwde applicaties te vereenvoudigen.

Status

Status van de vertrouwde applicatie:

• De status Actief betekent dat het programma in de vertrouwde zone zit.
  • Inactief status betekent dat de applicatie is uitgesloten van de vertrouwde zone.